Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka Pasztetowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 50 dag
podgardla 40 dag
cebula 1 duża
kajzerka 2 sztuki
jajko 1 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka Pasztetowa

podgardle pokroić na drobno kawałki zalać małą ilością wody dodać cukier i dusić wątróbkę włożyć tylko na tak długo aby ścięto i utraciła krwisty kolor pod koniec duszenia powinno zastać bardzo mało wody po przestudzeniu dodać pokrojoną bułkę następnie zmielić dwa razy maszynką dodać jajko bułkę tartą przyprawić i gotować około 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 01.02.2012 13:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak