Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić na sztywną pianę,
dodać po jednym żółtku,ubijać.
Następnie dodać,cukier i znów ubijać,na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać ,wylać na blach wyłożoną,
papierem do pieczenia.
Biszkopt piec w temp.180ºC około 15 -20 min.
Upieczoną roladę, zwinąć z pergaminem i zostawić do wystygnięcia.Następnie rozwinąć,posmarować masą makową, zwinąć, wierz posmarować galaretką i posypać surowym makiem.Wstawić na godzinę do lodówki.
Roladę można polać lukrem, polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    wypróbuje napewno:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Uwielbiam takie \"lekkie\"makowce:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    nie lubie tylko jak mak się w zęby wrzyna ale poza tym pycha:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jeszcze nie jadłam takiej rolady na biszkopcie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !