Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z chrupiacym porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
ziemniaki 4 szt.
czosnek 4 ząbki
tymianek do smaku
papryka do smaku
masło 1 łyzki
papryka czerwona 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
folia aluminiowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z chrupiacym porem

Ziemniaki zawinąć w folie i piec w piekarniku w 160 stopniach,w tym czasie przygotować masło ziołowe z masła i czosnku,por i paprykę pokroić w piórka,zrumienić na maśle,przyprawić,upieczone ziemniaki przekroić na pół i na każdą polówkę położyć łyżeczkę masła oraz smażone warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 08.05.2011 18:59
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak