Sposób przygotowania

Wołowinę mieszamy z bułką tartą jajkami przyprawą włoską i pieprzem,wilgotnymi rękami formujemy z mięsa 18 niedużych kulek.Kulki układamy na blasze i pieczemy 15 min w 200 stopniach,następnie przekładamy je do płaskiego naczynia żaroodpornego.Mieszamy 6 łyżek soku z pomarańczy,sos chilli sos sojowy ocet oraz cukier i podgrzewamy.Pozostały sok pomarańczowy ucieramy z mąką kukurydzianą na gładką masę i łączymy z sosem,całość podgrzewamy na małym ogniu aż sos lekko zgęstnieje.Polewamy kulki wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 min aż będą całkowicie dopieczone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    są warte tego aby je zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha mniammm:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !