Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okrąglaki Kokosiaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 5 sztuk
margaryna Kasia 0,5 kostki
ananas 1 sztuka
wiórka kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Okrąglaki Kokosiaki

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, margarynę, 4 całe jajka i jedno żółtko zagnieść na ciasto. Białko z ostatniego jajka zostawić w np szklaneczce.

Ananasa obrać, pokroić w plastry a środku wykroić kieliszkiem lub foremką do jakichś kruchych ciasteczek.

Ciasto wałkować na grubość ok 1,5-2 cm i wycinać z niego duże koła np. miseczką, tak, aby plastry ananasa były mniejsze niż krążki ciasta. Na krążkach z ciasta układamy ananasa i naciągamy delikatnie brzegi by je dokładnie skleić. Pieczemy 15 minut w temperaturze 150 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak