Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do greckich naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
pietruszki 2 sztuki
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
filety rybne 30 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej 3 łyżki
ser żółty 15 dag
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do greckich naleśników

Jarzyny ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na oleju przesmażamy cebulę, dodajemy warzywa i doprawaimy. Rybę kroimy na małe kawaleczki i podsmażamy na oleju, dodajemy do jarzyn i całość dusimy, zaprawiamy przecierem. Farszem smarujemy naleśniki i składamy w kopertę. ZApiekamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 20.07.2011 22:35
takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak