Sposób przygotowania

W rondelku zagotować 1 szkl. wody z dodatkiem soku cytrynowego i 2 łyżek cukru. Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, wrzucić do wrzącego płynu, gotować na małym ogniu 3-4 min, odcedzić. Płyn uzupełnić do objętości 400 ml i rozpuścić w nim galaretkę, pozostawić do stężenia. Część pianek pociąć na plastry (najlepiej nożyczkami - wychodzą takie łezki albo płatki). Miseczki albo pucharki wyłożyć folią spożywczą tak aby wystawała poza brzegi - to ułatwi nam wyjęcie deseru. Dookoła ułożyć wzorek z płatków pianek - lepią się i dobrze przyklejają do folii. Zagotować 1 szkl. mleka z 3 łyżkami cukru, w 0,5 szkl. mleka rozprowadzić proszek budyniu czekoladowego i wlać na wrzące mleko, gotować 3 min., nałożyć delikatnie do miseczek uważając żeby nie poruszyć pianek. W środek włożyć po całej piance. Tak samo ugotować budyń waniliowy, dodać do niego gruszki, wyłożyć na budyń czekoladowy, odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie na wierzch wylać tężejącą galaretkę, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Gdy całość dobrze stężeje wyłożyć na talerzyki przykładając miseczki do góry dnem i pociągając delikatnie za folię, następnie bardzo ostrożnie zdjąć folię z deserów. Ozdobić kolorowymi posypkami.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !