Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na w miarę równej grubości krążki. Plastry ananasa osączyć, pokroić każdy na 6 kawałków. Nadziewać na szpadki szaszłykowe na przemian. Na dużej patelni rozgrzać olej, ułożyć szaszłyki, smażyć do zrumienienia obracając aby przysmażyły się ze wszystkich stron. Można też upiec je w piekarniku albo na grillu. Sos: majonez wymieszać ze śmietaną, ketchupem, papryką, dodać posiekane drobno kawałki ananasa i ew. rozrzedzić nieco syropem, wymieszać dokładnie. Szaszłyki podawać na gorąco. Mogą być doskonałą przystawką albo daniem na kolację. Sos podajemy w osobnym naczyniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Arlanna

    Odrazu zrobiłam sie głodna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kiełbasa z ananasem, ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !