Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i lekko podsmażyć. Do smażącej się cebuli dodać koncentrat pomidorowy i dalej dusić ok.5 min na małym ogniu. Następnie dodać mięso pokrojone w kostkę, dokładnie wymieszać i dalej smażyć aż mięso się obrumieni. Następnie przełożyć mięso z cebulą do garnka, zalać bulionem i dodać pokrojone warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Całość dusić ok 20-30min. Dodać przyprawę do gulaszu, zioła prowansalskie, sól i pieprz i dusić jeszcze przez ok. 15-20min. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można dodać zasmażkę. Podawać z kaszą gryczaną. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    superrr
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Uwielbiam gulasz z ziamnieczkami i ogóreczkiem kiszonym... mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    gulasz jest dobry zwłaszcza w chłodne dni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !