Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula biała 3-4 sztk
marchewka 1-2 sztk
pietruszka 1 sztk
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
bulion warzywny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Cebulę pokroić w piórka i lekko podsmażyć. Do smażącej się cebuli dodać koncentrat pomidorowy i dalej dusić ok.5 min na małym ogniu. Następnie dodać mięso pokrojone w kostkę, dokładnie wymieszać i dalej smażyć aż mięso się obrumieni. Następnie przełożyć mięso z cebulą do garnka, zalać bulionem i dodać pokrojone warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Całość dusić ok 20-30min. Dodać przyprawę do gulaszu, zioła prowansalskie, sól i pieprz i dusić jeszcze przez ok. 15-20min. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można dodać zasmażkę. Podawać z kaszą gryczaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.12.2013 01:10
gulasz jest dobry zwłaszcza w chłodne dni
Aannkaa82 27.03.2013 21:53
Uwielbiam gulasz z ziamnieczkami i ogóreczkiem kiszonym... mniam...
Natalia40 02.05.2012 11:08
superrr
Dorian 02.03.2012 09:26
pycha
angelika14 03.09.2011 11:59
wyśmienite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak