Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
śmietana 30% 1/2 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 dag
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
pieprz
sól
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pieczarkowy

Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody, a następnie rozpuszczamy w gorącym bulionie. Cebulę i pieczarki siekamy i podsmażamy na maśle. Doprawiamy, dodajemy bułkę tartą i dusimy jeszcze około 5 minut. Śmietanę ubijamy, masę pieczarkową miksujemy i całość lączymy z zimną żelatyną. Przed podaniem mocno schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak