Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa serowa
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Składniki:
1 kg sera białego
2 kostki dobrej margaryny
2 szklanki cukru pudru
4 jajka
1 łyżka kakao
1 cukier waniliowy
0,5 słoika dżemu truskawkowego
biszkopty
herbatniki
czekolada mleczna
3 łyżki mleka

Przygotowanie: Ser biały mielimy. Żółtka jajek, cukier puder i miękką margarynę dokładnie miksujemy, następnie dodajemy małymi porcjami zmielony ser, na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy ręką. Ser dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy, do drugiej wsypujemy cukier waniliowy i również dokładnie mieszamy. Boki tortownicy delikatnie smarujemy margaryną, na dół układamy biszkopty, wykładamy masę serową kakaową, dajemy warstwę herbatników, następnie dżem i kolejną warstwę serową – waniliową. Ponownie układamy warstwę herbatników. czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy nasz tort, zdobimy w sposób dowolny. Tort należy zrobic przynajmniej 6 godzin przed podaniem aby dobrze nawilgnął, dopiero po tym czasie odpinamy boki tortownicy (wcześniej lekko odhaczamy nożem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 18.04.2012 20:27
wygląda rewelacyjnie:)
Grażyna13 23.08.2011 13:50
super !
stokrotka 08.06.2011 15:44
pomysłowe
Magdalena/26Mooi 25.05.2011 10:53
piękny i bardzo smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak