Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenne ciastka z płatkami migdałowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
płatki migdałowe
perełki cukrowe
białko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne ciastka z płatkami migdałowymi

Makę przesiać do miski, miód rozpuścić w mikrofali, wlać do maki, dodać cukier, sodę i przyprawę do pierników. Dodać masło i jajko, wymieszać, zagnieść ciasto. Następnie wykrawać kształty, układać na papierze do pieczenia smarować białkiem i ozdabiać płatkami migdałowymi, może być też ziarno słonecznika, perełki cukrowe - według fantazji. Pyszne. Przechowywać jak pienriki w blaszanym pudełku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 15.02.2012 15:40
mmmm
Emilia21 15.02.2012 15:40
mmmm
pigila
pigila 12.02.2012 22:30
super
Bartolomeo 08.05.2011 15:32
zjadlbym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak