Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka kakaowa z czarną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 2/3 szklanki
woda 1/3 szklanki
kakao 3 łyżeczki
porzeczki czarne 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka kakaowa z czarną porzeczką

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.Kolejno dodać 2 szklanki mąki,2/3 szklanki oleju,półtora łyżeczki proszku do pieczenia,1/3 szklanki wody,3 łyżeczki kakao.Całość zmiksować i przelać do wysmarowanego masłem i posypanego prodiża.Następnie na ciasto nałożyć czarne porzeczki.Piec 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 08.05.2011 13:13
super wygląda
halina17 08.05.2011 13:12
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak