Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
Majeranek suszony Prymat
sól, pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z majerankiem

Filet z indyka przekroić na pół, mocno oprószyć przyprawami całe mięso, w środku połozyć sporo majeranku, następnie wstawić na około 2 dobu do lodówki, aby przeszedł przyprawami. Nastepnie związać ścisło sznurkiem do wędlin, jeszcze oprószyć lekko papryką słodką i piec w rękawie lub woreczku do pieczenia w temp.180 stopni około 1 godziny i 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak