Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cebuli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 0,5 kg
cebula czerwona 0,5 kg
boczek wędzony 15 dag
kiełbasa cienka 15 dag
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
bulion 1/2 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cebuli.

Cebulę kroimy w talarki. Delikatnie podsmażamy na oleju, dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Podlewamy delikatnie bulionem i dusimy do miękkości.
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Dorzucamy do cebuli. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Chwilę gotujemy na wolnym ogniu.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.12.2011 15:07
ten przepis koniecznie muszę wypróbować
octo 04.11.2011 21:48
nie wiedziałam że to danie nazywa się bigosem z cebuli:) wchodzac na przepis myslalam ze to cos nowego :) a przepis b.podobny czesto jest robiony w moim domu
suzana 08.05.2011 13:12
super
halina17 08.05.2011 13:10
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak