Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z grzybów.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół warzywny 300 ml
czosnek 2 zabki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
ziele angielskie - wg.uznania
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól - do smaku
pieprz - do smaku
natka pietruszki 1 pęczek.
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
grzyby 1/2 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z grzybów.

Grzyby włozyć do rosołu,Dodać przyprawy i chwilę gotować.Po ugotowaniu dodać rozpuszczoną żelatynę i posiekaną natkę pietruszki - wymieszać.
Przygotować butelkę tzw \"peta\" przelać galaretę i wstawić do lodówki żeby zastygła.
Przed wyjęciem musimy butelkę rozciąć a galaretę pociąć w plastry.Podawać z cytryną i chrznem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.12.2012 07:54
ciekawy przepis
Wacław 13.12.2012 10:59
fajny,ciekawy przepis
pacpaw 07.10.2012 19:41
i nawet z grzybów robisz galaertki. Jak mi się uda pojechać na grzybki w tym sezonie to z chęcią wypróbuję przepis
zuzanna_z 27.03.2012 12:26
super
anemon 10.01.2012 09:03
Dla mnie zupełna nowość, a sposób z butelką ciekawy i zaskakujący. Warto wypróbować.
Mati13 08.11.2011 17:17
super przepis
Justa32 06.10.2011 08:08
smaczne!!!
m1monika 16.08.2011 15:53
interesujące
IlonaAlbertos 10.08.2011 22:19
Ciekawy przepis. Muszę kiedyś taką zrobić.
smakoszek 16.07.2011 11:58
Robię dużo grzybów i różnych,ale w takiej postaci jeszcze nie robiłem-warto spróbować
barbara11561 08.05.2011 15:38
Faktycznie,bardzo ciekawy pomysł.Takiej galaretki jeszcze nie jadłam.Bożenko,daj upust fantazji,bardzo smacznie Ci to wychodzi-SUPER.:):)
misia53 08.05.2011 14:38
Ciekawe , czym mnie jeszcze zaskoczysz....?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak