Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupka wiosenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 3 garście
rzeżucha 3 garście
szczaw 2 garście
szczypiorek 2 garście
masło 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki
grahamki 2 sztuki
sok z cytryny
sól
pieprz
pokrzywa 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupka wiosenna

Zieleninę myjemy i siekamy. Masło topimy i przekładamy do niego zieleninę. Dusimy 3-4 minuty. Miksujemy i zalewamy 1 l wrzątku. Doprawiamy. Bułki kroimy na małe kromeczki, smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku. Podajemy zupkę posypaną serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak