Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 1 kg.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rabarbarem

białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodawać powoli cukier, żółtka, mąki zmieszane z proszkiem. Cały czas wolno miksować. Rabarbar obieramy, myjemy i drobno kroimy, oprószamy mąką. Masę wylewamy na wysmarowaną olejem blachę i układamy na niej rabarbar. Pieczemy ok.40 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy placek cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.05.2013 19:12
super przepis
rjustysia 21.10.2012 12:16
Super proste ciasto, a takie pyszne! :)
sunnymood 21.05.2012 19:04
dobre
smakoszek 17.05.2012 11:52
przepyszne ciasto
angelika14 29.10.2011 11:32
Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
angelika14 29.10.2011 11:32
Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)
SyMiki 04.09.2011 23:55
super
misia53 08.05.2011 14:42
smakowity
Emilia22 08.05.2011 12:27
fajny pomysł
ben-ka 08.05.2011 12:18
Aż ślinka cieknie:) narobiłaś mi apetytu tym ciastem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak