Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 50 dkg
żółtko jajek 5 szt
masło 1 szt
cukier puder 0,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 1 kg
budyń śmietankowy 2 szt
cukier 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowiec

z mąki żółtek, masła i cukru i proszku wyrobić ciasto podzielić na 2 częsci. Rabarbar obrać drobno pokroić i wymieszać z proszkiem budyniowym oraz cukrem. Pierwsze ciasto rozwałkować i przełozyć do formy dodać wymieszany rabarbar i na wierzch dodać starte na tarce drugie ciasto żeby była kruszkonka. Pieczemy ok 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 23.07.2012 20:35
Lubie rabarbar
olivka 06.11.2011 16:24
polecam!
szyba 08.05.2011 10:02
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak