Sposób przygotowania

Ciasto :
Białka ubić z cukrem na sztywną bezę ,następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć,dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec drobno pokrojoną czekoladę.
Piec około 10 min w gorącym piekarniku
Masa rabarbarowa :
Rabarbar oczyścić ,pokroić na mniejsze kawałki,zasypać cukrem i odstawić do puszczenia soku,dodać sól,następnie postawić na palniku i rozgotować .Do rozgotowanego rabarbaru dodajemy galaretkę rozpuszczoną w 2 szklankach wody i truskawki,odstawiamy do zgęstnienia.

Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowy i śmietan fiksem .

Upieczone i ostudzone ciasto nasączamy winem truskawkowym,wykładamy gęstą masę i jak zastygnie wykładamy całą bitą śmietanę ,dowolnie dekorujemy .
Odstawiamy do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ładnie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Pychotka!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przyznam, że nie przepadam za rabarbarem, ale Twój torcik wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super ciasto jak zwykle
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszne ciacho,piekne zdj?cie.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    powinno być z masą rabarbarowo-truskawkową, pychota :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !