Sposób przygotowania

Filety myjemy skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy odrobiną soli.W płaskim rondelku gotujemy bulion warzywny lub rybny z łyżką soku z cytryny i otartą skórką,natką pietruszki,umytą nieobraną cebulą,kolendrą gorczycą pieprzem i łyżeczką cukru.Do wywaru wkładamy filety i gotujemy na małym ogniu 15 min,zostawiamy je w wywarze aby wystygły.Składniki sosu dokładnie mieszamy i lekko schładzamy.Pomarańcze sparzamy i osuszamy z 1 pomarańczy ucieramy skórkę.Pomarańcze obieramy kroimy na plastry i usuwamy pestki.Skórkę z pomarańczy i wyciekający sok dodajemy do sosu.Rybę delikatnie wyjmujemy osuszamy i kroimy w grubą kostkę.Na półmisku układamy plastry pomarańczy na nich płatki cykorii i kawałki ryby i polewamy schłodzonym sosem i dekorujemy gałązkami koperku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, muszę ją kiedyś przygotować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !