Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z mąki gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 25 dag
jajko 6 szt.
mąka gryczana 25 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
migdały 25 dag
sól
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: tort z mąki gryczanej

Masło utrzyj z połową cukru. Jedno po drugim wbijaj żółtka, ucierając. Powoli dodawaj mąkę, cukier waniliowy, posiekane migdały i szczyptą soli, wciąż ucieraj. Białka ubij na sztywno, powoli dodaj resztę cukru. Wymieszaj pianę z ciastem. Tortownicę posmaruj masłem, oprósz mąką. Wlej ciasto i piec 45 minut w temp. 180 stopni. Wyjmij, ostudź. Tort rozkrój na 2 krążki i posmaruj konfiturą. Złóż i posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 01.02.2012 20:11
zdrowsza wersja ciasta
eduszo
eduszo 12.05.2011 14:20
Jeszcze takiego cuda nie jadłem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak