Sposób przygotowania

Masło utrzyj z połową cukru. Jedno po drugim wbijaj żółtka, ucierając. Powoli dodawaj mąkę, cukier waniliowy, posiekane migdały i szczyptą soli, wciąż ucieraj. Białka ubij na sztywno, powoli dodaj resztę cukru. Wymieszaj pianę z ciastem. Tortownicę posmaruj masłem, oprósz mąką. Wlej ciasto i piec 45 minut w temp. 180 stopni. Wyjmij, ostudź. Tort rozkrój na 2 krążki i posmaruj konfiturą. Złóż i posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jeszcze takiego cuda nie jadłem.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    zdrowsza wersja ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !