Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z boczkiem i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jaja 3 szt
mleko 400 ml
boczek 250 g
czosnek 1 szt
szynka gotowana 50 g
szpinak świeży 500 g
sól do smaku
masło do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z boczkiem i szpinakiem

Do mąki dodać jajka, mleko, szczyptę soli i ubić na gładkie ciasto. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni. Ciasto naleśnikowe wylewać na odrobinę skwareczków i smażyć na złoty kolor. Pozostawić w ciepłym miejscu. Masło rozpuścić i dodać zmiażdżony czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę oraz szynkę pokrojoną kostkę. Szpinak umyć i dusić przez ok 5-10 min. Przyprawić solą i pieprzem. Rozłożyć na naleśnikach i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.08.2013 07:28
pyszne naleśniki
barbara11561 18.07.2013 11:28
na pewno pyszne
Ela15 18.02.2013 09:01
ekstra
caralajna 26.12.2012 08:12
świetne
Katarzyna59 10.09.2012 16:41
super
joanna43 20.06.2012 11:27
oj tak, fajnie musi smakować
Marta1986 23.05.2012 19:37
super
Wacław 03.03.2012 12:54
super
mala2021 24.02.2012 13:47
muszę spróbować takie połączenie
grazia1 30.06.2011 13:02
mniam mniam
Sylwia88 07.05.2011 20:53
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak