Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z kawiorem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 400 g
masło do smażenia
ser biały 130 g
śmietana 70 g
koperek 1 łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
kawior czerwony
kawior czarny
sok z cytryny
cytryna plasterki
sałata listki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z kawiorem

Łososia pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny i odrobinę posolić. Odstawić na ok pół godziny.
Ser wymieszać ze śmietaną solą i cukrem dobrze zmiąć, na koniec dodać po łyżeczce kawioru czerwonego i czarnego.
delikatnie wymieszać. Łososia smażyć na maśle na złoty kolor układać na liściach sałaty, na każdym kawałku kłaść kopiastą łyżeczkę masy serowo-kawiorowej i udekorować odrobiną kawioru. Podawać z cytryną do kropienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 04.11.2012 11:38
super połączenie
Ewelina47 19.05.2012 21:03
ale smakowicie wygląda
Ela15 29.07.2011 12:44
super
Justyna223 06.07.2011 19:36
wykwintne danie
Sylwia88 07.05.2011 20:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak