Sposób przygotowania

Morele umyć i wydrążyć pestki. Połówki zamoczyć w szklance wody, dodać sok jabłkowy i cukier. Gotować pod przykryciem przez ok 10 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w ok 100 ml wody i wlać do gotujących się owoców. Mieszać do czasu zagotowania się owoców. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Przełożyć do naczyń i pozostawić do ostudzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    lubię kisiel
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    nigdy sama nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    taki domowy jest najsmaczniejszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !