Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać 2 łyżki masła, dobrze podgrzać, włożyć cale pieczarki, smażyć do wyparowania soku, wyjąć łyżką cedzakową, następnie włożyć pomidory, smażyć na średnim ogniu przez 2 min, wyjąć, trzymać w ciepłe (podobnie jak pieczarki), do tłuszczu dodać bułkę lub chleb, smażyć na złoty kolor, wyłożyć na gorący półmisek. Na drugiej patelni usmażyć na dwu łyżkach masła jajecznice z jaj i mleka, osolić. Jajecznice ułożyć na bułce na wierzch położyć polówkę pomidora, następnie pieczarkę, posypać serem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    uwielbiam jajecznice pod kazda postacia
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wypasiona jajecznica,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !