Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 mililitrów
mąka ziemniaczana 3 łyzki
wanili laska 1 sztuka
cukier 4 łyzki
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń waniliowy

400 mililitrów mleka gotujemy, z ziarenkami wanili i cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z zółtkiem , mąką ziemniaczaną. DO gotujacego się mleka wlewamy mączny płyn, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 02.09.2011 19:52
smakowity
Gonia555 17.08.2011 11:08
pycha
marchewka 20.06.2011 22:46
sama jeszcze nigdy nie robiłam budyniu, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak