Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, układamy w naczyniu żaroodpornym wyciętą stroną w dół, układamy pomiędzy rozmaryn i nieobrany czosnek, pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 minut.

Gotowe pomidory obieramy ze skóry, kroimy w dużą kostkę, dajemy na dużą patelnię, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, pastę z suszonych pomidorów, pokrojone w krążki oliwki, przyprawy, podgrzewamy, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy do głębokich miseczek lub talerzyków, dekorujemy - danie gotowe!!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawe...trochę zawracania głowy z tym pieczeniem pomidorów, ale pewnie smak ciekawszy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pomidory należą do moich ulubionych warzyw, więc taka propozycja jest w sam raz dla mnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !