Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w żurawinie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
słoik żurawiny do mięs 1
śmietana 1 szklanka 30 %
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w żurawinie

Mięso z indyka oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i zeszkli na rozgrzanym oleju. Mięso oprószyć mąką, dodać do cebuli, przesmażyć. Zalać taką ilością wody, by przykryć mięso z cebulą. Gotować do miękkości. Pod koniec dodać żurawinę ze słoiczka, zabielić śmietaną wymieszać z mąką i doprawić. Gotować na niewielkim ogniu jeszcze ok. 5 minut. Można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 17.03.2012 21:29
aż ślinka cieknie na samą myśl o takich pysznościach
daria899 16.01.2012 23:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak