Sposób przygotowania

składniki: 1 prostokątny chleb wieloziarnisty
3-4 plastry szynki gotowanej
2-3 jajka na twardo
2-4 łyżki majonezu
1/2 małego słoiczka oliwek zielonych bez pestek
1 papryczka piri-piri z zalewy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
do smaku: sól, papryka słodka mielona, pomidory suszone z bazylią

sposób przygotowania: chleb pokroić na kromki, szklanką albo wykrawaczem do pączków (taka metalowa obręcz) wyciąć grzanki z miąższu. Opiec je w tosterze - mocniej albo mniej, tak jak lubicie.
Szynkę, obrane jajka, oliwki i piri-piri bardzo drobno posiekać - można też zmielić, ale posiekane ładniej wygląda. Dodać majonez, natkę i wymieszać - doprawić solą i słodką papryką. Na każdą grzankę nałożyć po łyżce masy. Ozdobić plasterkami oliwek i listkami natki. Można posypać ulubionymi ziołami, ja użyłam suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pięknie i jak nadzwyczajnie estetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszna przystawka a nawet lepiej jako syte śniadanie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    REWELACJA
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Wyglądają smacznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    Uwielbiam wszelkie pasty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !