Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-groszkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowo-warzywny
cebula
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-groszkowa

SKŁADNIKI:

rosół drobiowo-warzywny, najlepiej z poprzedniego dnia - u mnie 1,5 litra,
cebula,
marchew - 6 większych,
korzeń pietruszki - 2 średniej wielkosci,
groszek mrożony - 1,5 szklanki,
por - 1 duży,
czosnek - 2 ząbki,
korzeń selera - wielkosci pietruszki,
seler naciowy - 2 łodygi,
natka pietruszki,
sól, pieprz,
Vegeta,
liść laurowy.

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obrać, umyć i drobno pokroić, groszek przepłukać. Rosół zagotować, uzupełnić wodą - ok 1- 1,5 litra, przyprawić. Dodać pokrojoną drobno cebule, marchewkę, korzeń pietruszki i selera. Gotować pod przykryciem przez 15-20 minut, po czym dodać selera naciowego, liść laurowy i groszek, gotować kolejne 10 minut. Dodać pora i czosnek, gotować kilka minut i ostatecznie doprawić do smaku. Porcje zupy udekorować natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.10.2011 17:48
super
agnieszka189 27.07.2011 09:10
samo zdrowie
caroline1983 19.06.2011 17:02
Fajna dietetyczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak