Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z cielęciny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 50g
mleko 20g
jaja 1
masło 10g
sól
zielona pietruszka 10g
cielęcina surowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z cielęciny

Wymytą, surową cielęcinę zemleć razem z ugotowaną. Z włoszczyzny ugotować wywar. Bułkę namoczyć w mleku, wycisnąć. Utrzeć żółtko z masłem. Z białka ubić pianę. Masę połączyć, wymieszać. Formować pulpety i ugotować na wywarze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 19.11.2011 23:08
pyszne
MAR3STA 22.07.2011 00:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak