Sposób przygotowania

Cebulę pokrojona w kostkę, zeszklić na oleju. Wołowinę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, aż cały powstały płyn wyparuje.Dodać marchewkę pokrojoną w plastry,niech zmięknie. W garnku rozrobić przyprawę do gulaszu, gdy się zagotuje dodać cebulę i wołowinę. Dusić, aż mięso zmięknie (kolo 1h - 1.5h). Na końcu dodać sol, pieprz, paprykę oraz zasmażkę lub podsmażaną i wystudzoną mąkę rozrobioną z wodą, zagęścić według uznania. Można podawać z makaronem bądź ziemniakami, albo solo, jak kto woli. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniama

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !