Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

filety ryby morskiej, u mnie dorsz - 450g,
pomidory w puszce lub kartoniku, obrane i pokrojone - 400g,
mleko kokosowe - 300g,
curry - łyżeczka,
pesto czerwone - kopiasta łyżeczka,
chilli,
papryka słodka - łyżeczka,
imbir mielony - łyżeczka,
kolendra mielona,
sól, pieprz,
cukier,
sok z cytryny (jeżeli lubimy kwaśny posmak),
czosnek - 2 duże ząbki,

PRZYGOTOWANIE:

Filety ryby myjemy i osuszamy po czym kroimy w większą kostkę. Do garnuszka wlewamy mleko kokosowe i pomidory, dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy bez przykrycia na niewielkim ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie dodajemy rybę i drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, gotujemy przez kilka minut, do miękkości ryby. Na koniec ostatecznie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło lub zimno ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolejna zupa z dorsza jaką widzę. Może warto zrobić szczególnie, że notorycznie cierpię na brak pomysłu na rybę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zaglądaj do mnie częściej, to się przekonasz, że pomysłów na rybę mam więcej (:
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo ciekawa propozycja
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no pychota ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !