Sposób przygotowania

składniki: 6 jajek
4-6 plasterków szynki gotowanej
1 puszka kukurydzy konserwowej 400g
1 cebula cukrowa
1 łyżka masła
do smaku: sól, pieprz ziołowy, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią

sposób przygotowania: Cebulę obrałam, posiekałam w drobną kostkę. Szynkę także pokroiłam drobno. Na teflonowej patelni rozpuściłam masło, wrzuciłam wędlinę i cebulę, smażyłam mieszając kilka minut. Dodałam osączoną kukurydzę i przyprawiłam do smaku solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Wbiłam jajka i smażyłam razem mieszając aż się ścięły. Podałam z waflami ryżowymi. Pyszne, pożywne śniadanie dla 3 osób!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    takiej jajecznicy nie jadłam....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe co by powiedziała moja rodzinka na taką jajecznicę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !