Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić ,opłukać.W naczyniu zagotować litr wody ,posolić ,wrzucić brukselkę i gotować przez 30min.Czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę ,rozetrzeć z odrobiną soli.Brukselkę osączyć ,kilka główek odłożyć do dekoracji ,resztę zmiksować .W rondlu rozgrzać masło,wrzucić czosnek ,smażyć pół minuty .Dodać purre ,przyprawić pieprzem ,gałką(szczyptę pozostawić),solą.Dusić pod przykryciem 5min.Następnie wlać 3\\4śmietany ,wymieszać .Główki brukselki przekroić na połówki .Purre wyłożyć na półmisek ,udekorować kleksem śmietany i połówkami brukselki ,oprószyć gałką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !