Sposób przygotowania

Pierś myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w plastry ok. 1 cm i delikatnie rozbijamy je pięścią.
Na talerzyk wsypujemy make i obtaczamy w niej nasze plastry mieska.
Na patelni rogrzewamy olej i podsmazamy na lekko rumiano mięsko z obydwu stron.
Przekładamy do innego naczynia.
Cebule obieramy i kroimy w półkrążki
Teraz tak w rondlu rozpuszczamy margaryne i wrzucamy cebulę. Przyprawiamy ja lekko solą,pieprzem i słodką papryką w proszku.Przez 5 minut smazymy cebulkę ciagle ją mieszając.
Po tym czasie zalewamy ją przegotowaną gorącą wodą ponad jej stan tj.2 cm.
Wrzucamy kostki mięsne i gotujemy do miękkości. Jak cebula już jest miękka robimy zaklepkę z wody i mąki i wlewamy do wywaru cebulowego(mieszając).Wkładamy wcześniej podsmażone mięsko i wszystko razem gotujemy jeszcze ok.3 minutki i gotowe:)
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)

SMACZNEGO ;-)))

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    smaczne
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Mówią,że je się oczami. Twoje potrawy są tego najlepszym dowodem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jak zwykle pysznie i kolorowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    kocham sos cebulowy.. pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !