Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie Cebulowym :-)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
cebula biała 4
kostka mięsna 4
mąka wg.uznania
sól do smaku
margaryna 2 łyzki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie Cebulowym :-)

Pierś myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w plastry ok. 1 cm i delikatnie rozbijamy je pięścią.
Na talerzyk wsypujemy make i obtaczamy w niej nasze plastry mieska.
Na patelni rogrzewamy olej i podsmazamy na lekko rumiano mięsko z obydwu stron.
Przekładamy do innego naczynia.
Cebule obieramy i kroimy w półkrążki
Teraz tak w rondlu rozpuszczamy margaryne i wrzucamy cebulę. Przyprawiamy ja lekko solą,pieprzem i słodką papryką w proszku.Przez 5 minut smazymy cebulkę ciagle ją mieszając.
Po tym czasie zalewamy ją przegotowaną gorącą wodą ponad jej stan tj.2 cm.
Wrzucamy kostki mięsne i gotujemy do miękkości. Jak cebula już jest miękka robimy zaklepkę z wody i mąki i wlewamy do wywaru cebulowego(mieszając).Wkładamy wcześniej podsmażone mięsko i wszystko razem gotujemy jeszcze ok.3 minutki i gotowe:)
Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)

SMACZNEGO ;-)))

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 14:07
Rarytas dla mięsożerców.
leonkot 06.02.2012 15:30
kocham sos cebulowy.. pychota
ZEWA 14.01.2012 22:36
jak zwykle pysznie i kolorowo
ewaa 25.07.2011 21:13
apetycznie wygląda:)
Henryka2 18.05.2011 15:38
Mówią,że je się oczami. Twoje potrawy są tego najlepszym dowodem!
ewelina/bunia 18.05.2011 13:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak