Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do naleśników ze szpinaku i żółtego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonego szpinaku 50 dag
masła 2 lyz
pomidory 2 male
czosnku 2 zabki
startego żółtego sera 7 lyz
jajko 1
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do naleśników ze szpinaku i żółtego sera

Na patelni rozgrzej masło, wrzuć zamrożony szpinak i podsmażaj go, aż woda wyparuje. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Do szpinaku dodaj czosnek, jajko, 2 łyżki sera, sól i pieprz, po czym wszystko razem wymieszaj. Pomidory umyj i pokrój na drobno.
Na każdym z naleśników umieść porcję farszu i pozwijaj je w ciasne rulony. Teraz ułóż je w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym, po czym posyp je pomidorami i pozostałym serem i wstaw do średnio rozgrzanego piekarnika, gdzie zapieką się w ciągu 8-10 minut w temperaturze 180°C.
Takie naleśniki podaje się na ciepło.
SMACZNEGO!!!!!1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 23.06.2011 22:07
ciekawe
alaaa 23.05.2011 22:56
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak