Sposób przygotowania

składniki: kilka/kilkanaście ziemniaków
3 podwójne filety z zalewy octowej z estragonem
300 ml jogurtu naturalnego
kilka rzodkiewek
1/2 ogórka świeżego
1/2 cebuli
2 łyżki siekanego koperku
do smaku: sól, pieprz ziołowy

sposób przygotowania: Warzywa oczyściłam i opłukałam, pokroiłam w drobną kostkę, posoliła i oprószyłam pieprzem. Wlałam jogurt, dodałam koperek, wymieszałam - trzeba ponownie spróbować i ew. doprawić. Z filetów zdjęłam skórę i podzieliłam je na mniejsze kawałki. Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam w łupinach, gorące obrałam ze skórki, pokroiłam na ćwiartki i posoliłam. To bardzo proste, ale smaczne danie, podałam nakładając na talerze porcję ziemniaków, kawałki śledzia i sos - bardzo nam smakowało!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    śledzie marynowane owszem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !