Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
Musztarda miodowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

SKŁADNIKI:

schab bez kości - 800g,
czosnek - 2 duże ząbki,
musztarda miodowa - 2 łyżki,
bazylia suszona - 1 łyżka,
majeranek - 1 łyżka,
tymianek suszony - 1 łyżka,
olej lub oliwa - 1 łyżka,
pieprz ziołowy - 1 łyżeczka,
przyprawa uniwersalna.

PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć przyprawą uniwersalną z każdej strony, odstawić na kilka godzin lub na noc do lodówki. Górną cześć mięsa ponacinać na grubość 1-1,5 cm w kilku miejscach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Z podanych ziół, musztardy, czosnku, oliwy i przypraw przyrządzić marynatę, którą dokładnie posmarować mięso z każdej strony. Niedużą formę do pieczenia wylozyc folia i ułożyć na niej schab. Piec przez ok 1,5 godziny w 180 stopniach polewając mięso co jakiś czas wytworzonym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 26.07.2013 13:37
musi być pyszny
rjustysia 31.10.2011 11:33
Uwielbiam taki schab
RenataZ-et 21.10.2011 21:33
niezwykle aromatyczny i pyszny schab :)
czekoladka_m 04.10.2011 13:30
Ja tak jak Pyza, zdecydowanie wolę domowe pieczone mięso niż kupne wędliny!
SmacznaPyza 26.05.2011 10:48
bardzo lubię - o niebo lepszy niż kupna wędlina!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak