Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filery drobiowe 4 sztuki
truskawki świeże 300 gram
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z truskawkami

Filety myjemy, osuszamy rozbijamy lekko. Truskawki myjemy szypólkujemy.Kroimy w plastry. MIeso przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na nich trochę truskawek i zwijamy. Spinamy wykałaczką. Obsmażamy na patelni z każdej strony po 3 minuty. Przekłądamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy winem, pieczemy 40 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 20.06.2011 22:43
truskawki do mięsa... jeszcze nie próbowałam! ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak