Sposób przygotowania

Najpierw paprykę przeciąć na pół , następnie wyjąć nasiona położyć na blaszce i układamy tą stroną wyciętą polać oliwą i zapiekać samą przez 30 minut do momentu aż się pomarszczą . Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek smażymy posiekany czosnek , cebulę, selera , i pieczarki , następnie dodajemy kaszę , całość pieprzymy solimy i mieszamy .Mieszamy do czasu aż kasza napęcznieje , dolewamy pół szklanki wody , zmniejszamy ogień , jeszcze z 10 minut dusimy potem nakładamy farsz do papryki i wstawiamy ponownie do piekarnika na 20 minut jeszcze . Możemy też zetrzeć na to ser żółty . I zapiekać z serem aż się rozpuści.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !