Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna
oliwa
czosnek
cebula
seler
pieczarki
woda 1\\2 szklanki
ser żółty
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą i grzybami

Najpierw paprykę przeciąć na pół , następnie wyjąć nasiona położyć na blaszce i układamy tą stroną wyciętą polać oliwą i zapiekać samą przez 30 minut do momentu aż się pomarszczą . Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek smażymy posiekany czosnek , cebulę, selera , i pieczarki , następnie dodajemy kaszę , całość pieprzymy solimy i mieszamy .Mieszamy do czasu aż kasza napęcznieje , dolewamy pół szklanki wody , zmniejszamy ogień , jeszcze z 10 minut dusimy potem nakładamy farsz do papryki i wstawiamy ponownie do piekarnika na 20 minut jeszcze . Możemy też zetrzeć na to ser żółty . I zapiekać z serem aż się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.11.2013 08:33
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak