Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kilogram
marchewka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 5 łyżek
olej 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 2 kostki
kucharek w płynie do smaku
warzywa 1 torebka
kasza jęczmienna 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę płuczemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, po 40 minutach odcedzamy. Zalewamy 3 litrami wody, dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mąkę. Robimy jasna zasmażkę. Do gotującej kapusty dodajemy zimną zasmażkę, mieszamy dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.11.2011 08:53
uwielbiam kapuśniak :) chociaż nie dodaję do niego koncentratu pomidorowego
Marzena34 13.11.2011 08:53
świetny
Gonia555 05.09.2011 20:01
bardzo dobry
daria899 21.06.2011 15:27
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak