Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchew
pietruszka
por
seler
cebula
pieczarki kilka szt.
papryka konserwowa 4 strąki
koncentrat pomidorowy
czosnek 1 ząbek
masło 1/2 kost.
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: bigos warzywny

kapustę poszatkować umyć i zagotować po czym osączyć z wody,warzywa obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę pokroić w plasterki,pieczarki drobno pokroić,w rondlu roztopić masło i dodać kapustę,warzywa i pieczarki wymieszać i dusić do miękkości,pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy,pokrojoną w paski paprykę,posiekany czosnek,doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać i chwilę jeszcze poddusić na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 21.05.2012 10:10
Pyszny
Seba 29.12.2011 12:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak