Sposób przygotowania

kapustę oczyścić i sparzyć w osolonym wrzątku ok.5-8min.wyjąć przestudzić i zdjąć ok.10liści z każdego liścia ściąćnajgrubsze częścitak aby nie uszkodzić liścia,posmarować liście masłem,ryby umyć osączyć,limonki sparzyć obrać i wycisnąć sok skropić sokiem ryby z zewnątrz i od wewnątrz oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem czarnym oraz ziołowym,na kilka minut odstawić,cebulę i pomidory pokroić w grube plastry i powkładać do każdej ryby w środek po kilka plastrów pomidora i cebuli,po gałązce rozmarynu i kawałki skórki z limonki,czosnek pokrojony w plastry włożyć do środka ryby,po czym panierować rybę w wymieszanych i posiekanych ziołach,przykryć i wstawić do lodówki na ok.30min.każdą rybę ułożyć na 2-3 liściach kapusty i układać w naczyniu żaroodpornym,przykryć kawałkami masła podlać odrobiną wody i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.30min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !