Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg zawijany w liście kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt.
kapusta mała,lużna główka
pomidory 4 szt.
cebula 2 szt.
limonka 2 szt
masło 1/4 kost.
natka pietruszki 1 łyżka
kolendra siekana 1 łyżka
rozmaryn siekany 1 łyżka
szczypiorek siekany 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
sól
rozmaryn listki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg zawijany w liście kapusty

kapustę oczyścić i sparzyć w osolonym wrzątku ok.5-8min.wyjąć przestudzić i zdjąć ok.10liści z każdego liścia ściąćnajgrubsze częścitak aby nie uszkodzić liścia,posmarować liście masłem,ryby umyć osączyć,limonki sparzyć obrać i wycisnąć sok skropić sokiem ryby z zewnątrz i od wewnątrz oraz przyprawić do smaku solą i pieprzem czarnym oraz ziołowym,na kilka minut odstawić,cebulę i pomidory pokroić w grube plastry i powkładać do każdej ryby w środek po kilka plastrów pomidora i cebuli,po gałązce rozmarynu i kawałki skórki z limonki,czosnek pokrojony w plastry włożyć do środka ryby,po czym panierować rybę w wymieszanych i posiekanych ziołach,przykryć i wstawić do lodówki na ok.30min.każdą rybę ułożyć na 2-3 liściach kapusty i układać w naczyniu żaroodpornym,przykryć kawałkami masła podlać odrobiną wody i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.10.2013 19:19
ekstra pomysł
dorotka0000025 04.03.2013 14:09
brzmi pysznie
Angelika10 27.01.2012 22:10
Super.
ilka_86 24.09.2011 16:19
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak