Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3
kostka warzywna 1
bułka 1
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka
pieprz
przyprawa uniwersalna
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa cebulowa

W garnku zagotować wodę(1-1,5 litra) z kostką rosołową.Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na lekko złoto.Następnie wrzucić do gotującej się wody, dodać liść laurowy i gotować 15 min.Odcedzić cebulę, zmiksować i dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z odrobiną mąki i wody i zagęścić nią zupę.Doprawić pieprzem, warzylionem i solą i przegotować. Bułkę pokroić w kosteczkę i zrumienić na patelni lub w piekarniku na grzanki. Zupę podawać posypaną grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 01.11.2012 10:26
fajny przepis
Megi 25.10.2012 08:10
pomysłowo i smacznie
Laila2786 01.12.2011 10:00
pycha...
pawel6 07.05.2011 15:27
wygląda zachęcająco:)
katarzyna124 07.05.2011 13:48
Zapomniałam dopisać do składników pół kostki serka topionego.Dodać do zupy ze śmietaną i wymieszać aż do rozpuszczenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak