Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę(1-1,5 litra) z kostką rosołową.Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle na lekko złoto.Następnie wrzucić do gotującej się wody, dodać liść laurowy i gotować 15 min.Odcedzić cebulę, zmiksować i dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z odrobiną mąki i wody i zagęścić nią zupę.Doprawić pieprzem, warzylionem i solą i przegotować. Bułkę pokroić w kosteczkę i zrumienić na patelni lub w piekarniku na grzanki. Zupę podawać posypaną grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Zapomniałam dopisać do składników pół kostki serka topionego.Dodać do zupy ze śmietaną i wymieszać aż do rozpuszczenia.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda zachęcająco:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    pycha...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pomysłowo i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !