Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietankowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 4 szt.
śmietana 18 proc
cebula 1
jabłko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietankowym

Płaty matjasów, jeżeli są słone moczymy w wodzie aby pozbyć się soli.
Po wyjęciu z wody kroimy je w małe kawałki. Cebulę oraz jabłko (bez skórki) kroimy w drobną kostkę i zalewamy śmietaną. Mieszamy.
Śledzie układamy na talerzu i zalewamy je wcześniej przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 21.06.2013 15:09
bardzo lubię :-)
Wacław 09.02.2013 12:58
wspaniałe !
AURELKA 03.02.2013 11:58
smakowite
Aneta41 15.06.2012 21:19
achhh moje ulubione
Justa32 29.05.2012 08:51
mniam
BozenA 20.04.2012 14:08
mmm
BozenA 20.04.2012 14:08
mmm
Motorek 30.08.2011 12:45
smaczne
m1monika 31.05.2011 10:17
pyszniutkie
MAR3STA 30.05.2011 23:03
smaczne śledziki;)
Krystyna32 18.05.2011 08:44
świetne
Ania67 16.05.2011 11:42
super
MAŁGORZATA108 07.05.2011 15:46
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak