Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula 1
sól
pieprz
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z jajkiem

Drobno posiekaną cebulę szklimy na oleju. Po przestudzeniu dodajemy ją do mięsa mielonego. Dodajemy do niego również 1 jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek (wedle uznania). Wyrabiamy ręką na jednolitą masę.
Mięso wykładamy na folię aluminiową , na jego środku układamy dwa jajka i formujemy roladę. Owijamy je naszą folią i wkładamy do korytka.
Pieczemy przez ok 45 min w temp. 180-200 st. Folię zdejmujemy dopiero po wystygnięciu naszej rolady!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.02.2013 22:58
Uwielbiam taką pieczeń z jajkiem :)
Wacław 23.01.2013 10:52
pyszna taka pieczeń,robie czasem podonie
IKrakowianka 09.11.2012 16:46
moja ulubiona pieczeń
usmiech 17.09.2012 10:13
dobre
anulka69 18.05.2012 09:03
super
kate.500 07.04.2012 12:12
apetyczna
Iiiiii 17.03.2012 19:25
pyszne
misia53 24.07.2011 21:29
świetna pieczeń ....też czasem tak robię
jeta72 05.06.2011 07:22
wyśmienite mięsko
Anna169Hosz 31.05.2011 19:43
Smakowita!
MAR3STA 30.05.2011 23:01
apetyczna;)
pawel6 07.05.2011 15:26
Lubię taką pieczeń:)
Misiabe 07.05.2011 13:34
Super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak